• Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Общие интересы » Медицина » Загальні відомості про нейропротектори Україна
Загальні відомості про нейропротектори Україна
   Дата добавления :02.12.2022, 23:39
Сообщение #1


Специалист
Сообщений: 114
Статус: Offline
Репутация : 0

Церебральні нейропротектори - це препарати, які захищають ішемізованний мозок, до церебропротекторів належать: блокатори NMDA-рецепторів, антиоксиданти, антигіпоксанти, вазоактивні препарати, препарати нейротрофічної дії, препарати, що покращують енергетичний тканинний метаболізм (метаболітотропні нейропротектори.



У церебролізин входить однойменна діюча речона, яка виготавлюється утворенням пептиду з мозку свиней.
Дозування: 5 мл, 10 мл, 20 мл.
Категорія: Ноотропи
Показання: органічні, метаболічні порушення та нейродегенеративні захворювання головного мозку, особливо сенільна деменція типу Альцгеймера; ускладнення після інсульту; травматичні пошкодження головного мозку (стан після оперативного втручання на мозку, закриті черепно-мозкові травми, струс мозку).
Протипоказання: індивідуальна непериносимість препарату, епілептичні припадки в анамнезі, ГХН/ХХН, тощо.
Добові дози Церебролізину:
Органічні, метаболічні порушення та нейродегенеративні захворювання головного мозку, особливо сенільна деменція типу Альцгеймера: 5-30 мл,
Ускладнення після інсульту: 10-50 мл,
Травматичні ушкодження головного мозку: 10-50 мл.
Відпускається в аптеці за рецептом.
Джерело: Компендіум


--------------------

Перейти в начало страницы
 
   Дата добавления :04.12.2022, 10:40
Сообщение #2


Специалист
Сообщений: 114
Статус: Offline
Репутация : 0



L-лізину есцинат
Фармакологічна група
: Вазопротектор, капіляростабілізуючий засіб.
Фармакодинаміка: Препарат знижує активність лізосомальних гідролаз, що запобігає розщепленню мукополісахаридів у стінках капілярів та у сполучній тканині, яка їх оточує, і тим самим нормалізує підвищену судинно- тканинну проникність і проявляє антиексудативну (протинабрякову), протизапальну та знеболювальну дії. Препарат підвищує тонус судин, виявляє помірний імунокоригуючий та гіпоглікемічний ефекти.
Показання:
Комплексна терапія набряків/гіпертензивних синдромах ГМ.
Лікворно-венозні порушення при ХПМК та ВСД.
Протипоказання: індивідуальна непереносимість препарату, тяжкі порушення нирок/печінки, активні кровотечі з нестабільною гемодинамікою.
Дозування: рекомендована добова доза препарату L-лізину есцинат становить 5–10 мл (1–2 ампули). При станах, що загрожують життю хворого, добову дозу збільшують до 20 мл, яку розділяють на 2 введення; курс лікування становить до 8 діб.
У разі лікворно-венозних порушень при ХПМК і вегето-судинній дистонії – по 10 мл на добу, курс лікування становить 10 діб.
Відпускається за рецептом.
Джерело: ТаблеткіЮа


--------------------

Перейти в начало страницы
 
   Дата добавления :10.12.2022, 16:15
Сообщение #3


Специалист
Сообщений: 114
Статус: Offline
Репутация : 0

Армадин


Діюча речовина - мексидол
Фармакодинаміка: армадин є інгібітором вільнорадикальних процесів, мембранопротектором, чинить антигіпоксичну, стрес-протекторну, ноотропну, протисудомну та анксіолітичну дію. Препарат підвищує резистентність організму до дії різних пошкоджувальних факторів, до кисневозалежних патологічних станів (шок, гіпоксія та ішемія, порушення мозкового кровообігу, інтоксикація алкоголем та антипсихотичними засобами (нейролептиками)). Проявляє антиоксидантну та мембранопротекторну дію.
Показання: ГПМК, ЧМТ та її наслідки, дисциркуляторна енцефалопатія; у складі комплексної терапії ГІМ, тощо.
Дозування:
При ГПМК призначати у комплексній терапії у перші 2–4 дні внутрішньовенно струминно або краплинно дорослим по 200–300 мг 1 раз на добу, потім внутрішньом’язово по 100 мг 3 рази на добу. Термін лікування становить 10–14 діб.
При ЧМТ та її наслідках застосовувати протягом 10–15 днів шляхом внутрішньовенного краплинного введення по 200–500 мг 2–4 рази на добу.


--------------------

Перейти в начало страницы
 
   Дата добавления :18.12.2022, 16:54
Сообщение #4


Специалист
Сообщений: 114
Статус: Offline
Репутация : 0

Цитиколін



Категорія: Ноотропи
1 ампула (4 мл) препарату містить цитиколіну 500 мг або 1000 мг
Фармакодинаміка: Цитиколін стимулює синтез структурних фосфоліпідів мембран нейронів, покращує функціонування таких мембранних механізмів, як робота іонообмінних насосів та рецепторів, модуляція яких необхідна для нормального проведення нервових імпульсів. Цитиколін виявляє протинабрякові властивості, які сприяють зменшенню набряку мозку. Цитиколін інгібує активацію деяких фосфоліпаз (А1, А2, С та D), зменшує утворення вільних радикалів, запобігає руйнуванню мембранних систем і зберігає антиоксидантні захисні системи, такі як глутатіон.
Цитиколін зберігає запас енергії нейронів, інгібує апоптоз та стимулює синтез ацетилхоліну.
Доведено, що цитиколін також чинить профілактичну нейропротекторну дію при фокальній ішемії головного мозку.
Відомо, що цитиколін достовірно збільшує функціональне відновлення у пацієнтів із гострим ішемічним порушенням мозкового кровообігу, що співпадає з уповільненням зростання об’єму ішемічного пошкодження головного мозку за даними нейровізуалізації.
У пацієнтів із черепно-мозковою травмою цитиколін прискорює відновлення і зменшує тривалість та інтенсивність посттравматичного синдрому.
Цитиколін поліпшує рівень уваги та свідомості, когнітивні та неврологічні розлади, пов’язані з ішемією головного мозку, сприяє зменшенню проявів амнезії.

Показання:
ГПМК, ЧМТ та її неврологічні наслідки. Когнітивні порушення та порушення поведінки внаслідок хронічних судинних і дегенеративних церебральних розладів.
Спосіб застосування та дози
Рекомендована доза для дорослих становить від 500 мг до 2000 мг на добу залежно від тяжкості симптомів.Препарат призначати для внутрішньом’язового або внутрішньовенного застосування. Внутрішньовенно препарат може бути введений повільно ін’єкційно (протягом 3-5 хвилин залежно від дози, що вводиться) або краплинно (швидкість: 40-60 крапель на хвилину).Максимальна добова доза – 2000 мг.Термін лікування залежить від перебігу хвороби та визначається лікарем.
Джерело: ТаблеткіЮА


--------------------

Перейти в начало страницы
 
   Дата добавления :18.02.2023, 13:26
Сообщение #5


Специалист
Сообщений: 114
Статус: Offline
Репутация : 0

Корвітин



Категорія: Капіляростабілізуючі засоби
5 флаконів по 0.5 г
Діюча речовина: Кверцетин, що входить до складу препарату, має властивості модулятора активності різних ферментів, що беруть участь у деградації фосфоліпідів (фосфоліпаз, фосфогеназ, циклооксигеназ), які впливають на вільнорадикальні процеси і відповідають за клітинний біосинтез оксиду азоту, протеїназ.
Фармакологічна дія:  Інгібування мембранотропних ферментів, підвищення рівня NO в ендотеліальних клітинах, що пояснює його кардіопротекторну дію при ішемічному і реперфузійному ураженнях серця. Препарат має також антиоксидантні та імуномодулюючі властивості, знижує вироблення цитотоксичного супероксид-аніона, нормалізує активацію субпопуляційного складу лімфоцитів і знижує рівень їх активації. Гальмуючи продукцію прозапальних цитокінів ІЛ-1b, ІЛ-8, препарат впливає на зменшення зони некротизованого міокарда та посилення репаративних процесів. Захисний механізм дії препарату пов’язаний також із запобіганням збільшення концентрації внутрішньоклітинного кальцію у тромбоцитах і активації агрегації, з гальмуванням процесів тромбогенезу. Препарат відновлює регіональний кровообіг і мікроциркуляцію без помітних змін тонусу судин, збільшуючи реактивність мікросудин. Корвітин нормалізує церебральну гемодинаміку при ішемічних ураженнях, зменшує коефіцієнт асиметрії мозкового кровообігу при ішемічному інсульті.



Показання:
- Комплексна терапія при стенокардіях, інфарктах міокарда. Комплексна терапія при декомпенсації хронічної серцевої недостатності.
- ГПМК (ішемічний інсульт,  ТІА) та ХПМК.

Протипоказаний при вираженій артеріальній гіпотензії!


--------------------

Перейти в начало страницы
 
Форум » Общие интересы » Медицина » Загальні відомості про нейропротектори Україна
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: