• Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Общие интересы » Вопрос/ответ » Фітогормони : гібереліни, цитокініни та ауксини
Фітогормони : гібереліни, цитокініни та ауксини
   Дата добавления :15.03.2016, 19:21
Сообщение #1


Гуру
Сообщений: 842
Статус: Offline
Репутация : 2

Фітогормони можуть бути представлені, як хімічні сполуки, одержані рослинною тканиною. Вони називаються рослинними гормонами, тому що виділяються певними структурами та впливають на процеси росту і розвитку рослини. Вони синтезуються в невеликих кількостях. Рослинні гормони регулюють багато життєвоважливих процеси, що відбуваються в організмі однієї рослини.
Найбільш відомі рослинні гормони представлені гіберелінами, цитокінінами та ауксинами.
Гібереліни є похідними гіберелліновой кислоти. Цей гормон був знайдений в Китаї, де знаходилася плантація проростків рису величезного розміру. Дослідження показали, що проростки були заражені грибком роду Giberella, який виділяв речовини ( гібереліни),що прискорюють ріст рослин. Гібереліни синтезуються виключно грибами. Найвищий вміст гормону спостерігається в тих частинах рослин, які характеризуються швидким зростанням.Швидкий ріст зумовлений діленням клітин в апікальній меристемі.
Назва групи гормонів - цитокінінів походить з того факту, що ці речовини можуть прискорювати поділ клітин (цитокінез). Цитокиніни мають багато важливих функцій. Вони пригнічують старіння рослин, зберігаючи їх свіжість і зелений колір стебла і листя.
Дія ауксинів характризується розширенням клітини, що в свою чергу збільшує довжину стебла.


--------------------
Помогу в решении задач по химии и математике.

Перейти в начало страницы
 
   Дата добавления :19.02.2023, 14:13
Сообщение #2


Специалист
Сообщений: 114
Статус: Offline
Репутация : 0

Фітогормони - це різноманітні хімічні сполуки, які регулюють ріст, розвиток та фізіологічні процеси у рослинах. Основні класи фітогормонів включають гібереліни, цитокініни та ауксини.
Гібереліни сприяють зростанню стебел, листків та плодів рослин. Вони також впливають на розширення міжвузля та сприяють розвитку квіток.
Цитокініни контролюють ділення клітин, забезпечують рівномірний ріст та формування нових органів. Вони також впливають на формування бруньок та зародків насіння.
Ауксини сприяють розширенню клітин у верхніх частинах рослин, сприяють розвитку кореневої системи та стимулюють ріст стебел.
Крім того, існують інші класи фітогормонів, такі як абсцизова кислота, етилен та брунькові стимулятори, які також грають важливу роль у фізіології рослин.


--------------------

Перейти в начало страницы
 
Форум » Общие интересы » Вопрос/ответ » Фітогормони : гібереліни, цитокініни та ауксини
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: